Friday, 27 February 2015

Puffy eye or aegyo sal?

Assalamualaikum......

I had something to declare my secret with korang!
yes i had big eye bag..
Namun adakah korang tau bahawa tak semua puffiness of eye tu adalah eye bag dan ia sebenarnya keunikkan yang Allah kurniakan.
pernahkah korang dengar dalam kamus kecantikkan tentang   "Aegyo sal" ?
confirm lah kan.. first time dengar sebab ayatnya pon dari kamus korea.


"Aegyo sal'' dalam korea bermaksud cantik ,comel dan menawan.
In chinese ae (love) and gyo (beutiful).These are NOT as the same as under eye bags.Dan selalunya..ia kan nampak ketara masa kita senyum.So,It also called as eyesmiles.

Hakikatnya puffy eye adalah kantung lemak''fat pouches" yang buat mata kita nampak lebih besar dan muda. Yang  rata-rata orang korea jeleskan rakyat malaysia.Sampaikan ada yang sanggup menjalani pembedahan plastik untuk buat aegyo nie^^

Now i won't feel down with my cutie pouches
Tak percaya? sila tanya cik google ok.haha.
#Selama nie orang dok cakap mata aku besar hakikatnya  kecik ,a
nd the truly it's i had aegyo sal !
so,what about u????
.


p/s:Esok 28.FEB.2015, bertempat di padang kawad uitm alor gajah melaka akan ada karnival FITCOMM GERGASI...Sesiapa yang free boleh lah melencong sat jumpa  noh salleh dan diandra.Macam2 aktiviti fit seperti wall cimbing,zumba,space ball .Terbuka pada orang ramai.-adik cik N akan jadi MC esok^^

2 comments:

Niena Reen said...

Alaa.. comey apa mata besaq. Hihihi.. :D

Anisah rahim said...

niena reen..kecik pon comey besaq lagi comey^^

Tabung Nufnang #