Yogurt rawat Keputihan!

Assalamualaikum..from google

           
            Apa itu Lactobacillus?  Lactobacillus  adalah bakteria yang hidup di dalam mulut,saluran usus, faraj dan ia juga  boleh hidup di dalam produk penapaian  seperti yogurt. Boleh digunakan untuk mencegah penyakit mulut dan faraj oleh bakteria dan jangkitan yis. Manusia kelihatan mempunyai hubungan simbiotik dengan bakteria ini.Yogurt mengandungi lactobacillus yang  mengandungi pribiotik kuat yang boleh dianggap lebih penting daripada vitamin c oleh sesetengah orang.

            Lactobacillus  membantu faraj agar sihat dengan membebaskan  hidrogen peroksida yang membantu dalam mengawal perkembangan bakteria lain dan juga  memastikan  persekitaran  normal dan seimbang dapat dikekalkan.Ia juga dapat  menghasilkan asid laktik yang menyebabkan PH keasidan faraj.Lebih banyak bakteria ini di dalam faraj,lebih baik kerana ia dapat melindungi faraj  daripada jangkitan.Semasa memilih produk  pembersihan faraj pastikan PH  sesuai yang digunakan  ialah antara 3.8 hingga 4.2.Ketidaksuaian PH akan menyebabkan gangguan flora bakteria semula jadi di dalam faraj yang boleh memberi jangkitan.

           Makanan berasaskan laktobacillus ini membantu anda untuk mendapatkan anda jumlah yang baik dan buruk bakteria di dalam badan anda.Sebanyak antibiotik digunakan untuk  menyembuhkan jangkitan dalam badan,probiotik boleh membantu menghalang mereka di tempat pertama.

          Laktobacillus  dapat memindahkan dan hidup dalam limpa dan organ -organ lain dalam badan untuk beberapa hari.Ia juga boleh merangsang seistem imun dan mendapatkan sistem pertahanan.Beberapa orang penyelidik telah mendapati bahawa sesetengah strain boleh merangsang sel-sel pertahanan yang berkuasa seperti  sel-sel pembunuhan semula jadi dan juga meningkatkan bahan kimia anti-virus seperti interferon yang berkeupayaan  untuk memusnahkan mana-mana bakteria yang bersaing di dalam makanan atau usus manusia.Ia juga membantu dalam  mencegah dan menghentikan cirit birit.

No comments:

Tabung Nufnang #