Monday, 3 August 2015

Resepi: Homemade Bluebery Ice -Cream

Assalamualaikum & Selamat Pagi Malaysia!!!

Pagi-pagi dah bukak blog.Masa Cuti nie lah  nak update blog,kalau tak sampai ke sudah bersarang post lama jer..Pagi nie tak nak bebel memanjang sebab jap lagi nak masak untuk luch dan dinner.

Nak kongsi satu resepi yang paling mudah.Adik -adik kecil pun boleh buat,just simple and nice.


Image result for image aiskrim blueberry
Gambar sementara:sumber google
                                                Bahan-bahan yang diperlukan:

  1. 3 cawan Susu segar 
  2. 1 cawan Susu cair
  3. 1 sudu besar ovalete
  4. Perisa dan pewarna sesuka hati anda-boleh guna jem bluebery sebagai perasa,orea.original manggo..
  5. Hiasan /penyeri:setitik pewarna yang anda inginkan.
Cara-caranya:
  1. Masukkan  kesemua bahan dalam blender,mixt sampai kembang,then siap^^
  2. Setelah 1 frozen ais-krim terhasil,blend for 2nd time supaya teksture lebih cantik dan ringan
  3. Gunakan kretiviti anda untuk menghias ais-krim.

Selamat Mencuba ^___^



Tabung Nufnang #