Wednesday, 17 December 2014

Cerita Hari Ini..

Assalamualaikum......

Hey my lovely geng!2015 semakin menghampiri N' harap sangat target 100 followers in this years tercapai..Yang dah follow tu thanks a lot sudi follow blog kita.N' bukan  desperate tau,cuma nak aim target tahun nie jer,hehee.

Meh nak share sikit story hari nie..


Seperti hari-hari yang lain ,bunyi jer alarm terus bangkit mandi.Dah siap nak pergi kerja barulah kemas tempat Tido.Tapi pagi nie N rasa geeeeram betol bila kemas  sebab ternampak  makhluk dracula parasit nie hinggap dekat area along kawasan.Ooooh menyorok eh,main chak-chak pulak.Bukan tak tau,bedbug nie  spesis burung hantu pergi buat spot sheck siang buta mana nampak,ngok* bukan spesis genre ye tetapi berjaga malam.

Kang dah terkena dekat batang hidung sendiri, selalu kau tak serius sangat hal nie kena dekat housemate kau.


I bukannya tak kisah ,cuma situasi hidup di rumah bertingkat nie agak menyukarkan cik N nak menjemur bagai.isshh...Kalau tak dah lama dah Cik N gulaikan pepijat tu sampai hangus T_T
Apa yang Cik N buat ialah spray kan  bancuhan serai wangi pada kawasan bucu main entry for bedbug.

Nak tahu ,hasilnya???


Inilah hasilnya..nampak bijian yang berterabur tu.Itulah bedbug..
Hebat betol serai wangi..Kalau ade pengalaman yang sama macam saya,sila-silalah berkongsi.


N was struggle for this..
*Misi mencari rumah masih belum tercapai lagi
*Masalah pepijat btol-betol menyusahkan...









2 comments:

yoorin melacolea said...

tak pernah cuba serai wangi.. beli kat mana ni... ?? kat rumah pon rasanya ada bed bug..sebab kengkadg gatal je badan.. betul..duduk rumah mencucuk langit ni payah nak berjemuran laa kan

Anisah rahim said...

dekat area zemart yoorin.bagus jugalah,dah kurang sikit.

Tabung Nufnang #