Friday, 17 October 2014

Drama korea :Emergency couple

Assalamualaikum......


*  *  *  *  *

Kepada peminat  medical,mesti korang suka punya lah citer nie.The beginning of story memang bosan..dah kenapa pulak,ada pengantin lari-lari,kahwin lari ker.haha.Sebenarnya,tengah dok imbas kembali kenapa perkahwinan pasangan ini menjadi retak..

choi jin syuk (oh chang- min) &  song ji hyo (oh jin hee)

Selepas 6 tahun penceraian  yang berlaku antara mereka.Asalnya  jin hee adalah seorang dietian.Tetapi selepas  berpisah,jin hee mengambil keputusan untuk menjadi seorang doktor.Mereka ditakdirkan bertemu sekali lagi di Hospital wusu  sebagai intern baru dan di dalam group yang sama.korang rasa apa yang akan berlaku kalau anjing dan kucing berjumpa?hahahax999.Kenapa tajuk dia emergency?sebab unit pertama yang mereka berlima ini harus harungi adalah emergency department (ED).


Yang menunding jari nie adalah ketua unit.yang sangat garang dan di gelar devil,sebab gook cheong soo(lee pil mo) ini adalah doktor yang sangat terkenal dengan god of hand lah kononnya tetapi berketrampilan  yang sangat  buruk*langsung tak de life .Perkahwinan mereka dirahsiakan  dan chang min berusaha untuk membuat jin hee dipecat.


Selepas insiden jin hee menyelamatkan chang min.like pricess save his prince.Chang-min mula rasa bersalah dan mula berlembut menjadi protector kepada jin hee..This's the climik yang paling exciting.Chang min berusaha menangani hati bekas isterinya.Namun berjayakah chang-min,setelah ada orang kedua di dalam hati jin hee..siapakah dia???-kenalah tengok!


Cerita ini sangat seronok untuk ditonton kerena adanya 
hahahax99999


I love medical.It's owsome!!!Never boring?u can learn something new
in here,like how to talk with deaf patient?



^^^^Let's watch it again^^^






2 comments:

Izzati Amira said...

kita dah tengok dahhh yeay yeay

Anisah rahim said...

Izzati ,best kan.skung nie cik n layan monstar ...

Tabung Nufnang #