Saturday, 14 November 2015

Day 19 : 5 book i read on regular..

Assalamualaikum......

Hai korang..Baru sempat nak update challange...
Emmm...The truth is aku jarang baca buku yang aku dah katam..Melainkan subjek-subjek berkaitan dengan nursing and health.Walaupun novel!Aku cuma akan katam sekali jer.Lagi-lagi bila dah kerja  nie.Mood membaca kecundang ke laut terus.But i still got my 5 list on hand..Why i love to read regularly with no bored.

1) Awak Suka Saya Tak (ASST )
Karya Melur Jelita

Karya sulung Kak MJ is almost the best one.Sebab it's simple .



2) House Rule By Jodi Picoult


This 's  the best and mystery story yang paling aku suka.Guess what aku dapat katamkan novel ni dengan jaya dan sabarnya.Tak mengantuk langsung:P

3) Princess by Jean Sasson


The best classic novel.The real story of inside Arabiann royal family.

4)Aa+ Bb :Karya Hlovate


Tulip love between Engineer and Doctor sejak dari sekolah.

5) Doktor Cinta :Karya Dyadila



Aku suggest siapa yang belum baca ,kena baca sebab memang lawak kering gusi bila baca novel ni..


P/S:Koleksi novel zaman kolej yang paling aku suka..


 TQ FOR DROP HERE!

4 comments:

LZ - The Blog Owner said...

Salam ukhuwah Anisah rahim..

Wah banyak buku dah khatam..
Saya suka baca buku jenis motivasi, kewangan, psychology dan berkaitan internet. Novel mesti bahasa Inggeris kalau idak zzzzzz jwbnya..

Nice sharing.. :-)

fifie feyca said...

Awak suka saya tak.. melur jelita.. best cite tu.. seyesly.. fife suka cite tu.. hihi
pernah buat entry khas untk cite ni jgk..
ada mase singgah ye :)

http://feycasnowie.blogspot.my/2014/06/awak-suka-saya-tak.html

Anisah rahim said...

Hi fifie!kita geng lah:)
Me toooo and i was obses with her skill writting.All the collection i kept a locked.
the best part is ASST pun terpilih untuk di filem or drama..can't wait for it and to afraid to see it:P

Anisah rahim said...

salam ukhwah:)
sorry for late repy..hihi N memang memilih sikit bahan bacaan.That's is one of the reason why i can't skor on sejarah.

N salut lah geng kaki novel inggeris nie.Bukan senang nak maintain baca lagi2 skill writting like Jodi picoult kan....Thanks for visit my site:P

Tabung Nufnang #