Friday, 8 November 2013

My Life...

Assalamualaikum......

Start minggu nie Nesa dah busy..berakhirlah zaman tanam anggur yang tak der hasil nyer,haha:p
I will miss my Blog,Research & wattpad T_T.Bilalah nak siap research aku nie*bajet macam orang buat tesis jer,LOL.

Yeah!!!esok Convo,tak sabar nak jumpa rakan seperjuangan.Lagi 2 minggu  jugak interview SPA..NERVOUS nyer..I'm realy....hope to be a Govenrment staff.Selama 4 tahun tau,hasrat tu still teguh to be Government staff .It's not only my dream but it's also my Ayah dream.

Actually,Nesa tak minat pun nursing nie pada mulanya,ayah yang beria-ia sangat tapi  3 tahun belajar..asyik praktikal jer,minat tu datang sendiri.Nesa lebih minat pada bidang AAD (apply art designer) ala yang bahagian deko-deko tu:)Sampai sekarang pun Nesa minat lagi tau..still belajar benda  tu sendiri dari google...download semua software berkaitan.Tapi susahlah   nak belajar tanpa guru yang bertauliah.

Forget about AAD,malas nak cerita panjang buat sakit otak jer..haha:P Nesa time sekolah dulu pun tak skor sangat sains tulen..but not totally tulen sebab Nesa hanya ambil  fizik dan kimia sahaja,bio Nesa memang tak ambil sebab Nesa budak  LK (Lukisan Kejuruteraan).Memang Nesa tak boleh bawa subjek fizik, kimia pun,tapi  tetap go on sebab  nak study  LK...Bukan  tak de peluang nak sambung belajar tapi Nesa dah lepaskan sebab tertentu.mungkin  tu bukan rezeki Nesa..lagipun Ayah Nesa tu nak sangat anak dia jadi nurse..

Hampir setahun  tunggu panggilan SPA.tapi tak kunjung tiba.Sementara menunggu tu,kerja as baby sitter plus teachers to children 3-4 yrs...First day kerja je dah kena gigit,nasiblah aku ni orang yang beriman,kalau orang lain dah cabut lari kot :P.Bukan senang nak handle 35 budak sorang-sorang,lagi-lagi 2 orang budak ADHD(*kanak2 aktif,tak boleh duduk diam).Rindu pulak bila ingat budak-budak nie..

Bila masuk kolej,Nesa tekad nak study hard,nak dapatkan pointer yang gempak-gempak.Baru Government pandang.. ubah sistem belajar,jadi lebih nerdy selama 3 tahun ,LOL:D .Alhamdullilah,usaha Nesa selama 3 tahun tak sia-sia.Tak sabar nak pegang sijil Dekan :P

Itu jer yang Nesa nak luahkan.Rasa macam kelakar pun ada ,tak pernah buat diari hati..tiba-tiba nak luahkan.Sebelum post pun fikir 2-3 kali,to be post or not?



2 comments:

Cik Mun said...

all the best ye :)..mun ni still belajar lagi..and mun pun berharap dapat masuk goverment jgak~

Anisah rahim said...

TQ mun ^_^

Tabung Nufnang #